Bibliotheek op school

Welkom op de pagina van onze BOS (Bibliotheek Op School). Met ingang van 1 juni 2017 is, in nauwe samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid een eigen bibliotheek op school ingericht.

Onze leerlingen maken daar met veel plezier gebruik van: om te lezen, om een spreekbeurt voor te bereiden en om dingen op te zoeken die hen bezig houden. De kinderen worden daarbij begeleid door een opgeleid, actief team van biebexperts bestaande uit leerlingen van de bovenbouw. Daarnaast verlenen vrijwilligers en leesspecialisten van de school hun medewerking. Een mediaconsulent completeert dit actieve team.

Naast de uitleenactiviteiten plannen we in nauwe samenwerking met de mediaconsulent van de bibliotheek door het jaar heen een aantal projecten met als doel om de leesbevordering en het leesplezier van onze leerlingen te verhogen.

Iedere leerling heeft ook een eigen inlogcode, waarmee ze toegang hebben tot de website van de bieb. Als u hier klikt komt u rechtstreeks op de startpagina van schoolwise.